Kako naj vem, ali me je kdo blokiral na družbenih omrežjih

Človek pošilja sporočila na pametnem telefonu

GettyImages

Se sprašujete, ali ste bili blokirani v družabnih omrežjih? Tu so znaki

Ed Virgin 2. februarja 2021 Share Tweet Flip 0 delnic

Blok v družabnih omrežjih se lahko počuti kot klofuta in včasih je točno takšen, kot naj bi se počutil. Včasih je to lahko le običajna poteza po razpadu. Mogoče kdo na svojih objavah ne mara brati vaših nasprotujočih si političnih stališč. Ali pa so se preprosto odločili, da bodo počistili svoj seznam prijateljev in niste naredili tega, ker že leta niste komunicirali.



POVEZANE: Kako naj vem, ali je kdo blokiral mojo številko



Če sumite, da vas je nekdo pregnal v družabnih omrežjih, ne glede na razlog, ni vedno mogoče potrditi vaših sumov. Preden se zanesete, se prepričajte, da ste dejansko blokirani (in tudi takrat morda ni ravno blazen). Ena od možnih razlag je lahko le ta, da je uporabnik onemogočil ali izbrisal svoj račun s te platforme socialnih medijev. Da bi ugotovili, kakšen dogovor imate na klobuku Sherlocka Holmesa, in se začeli kopati, ali ste dejansko žrtev bloka v družabnih medijih.

Popeljali vas bomo skozi nekaj nasvetov strokovnjakov o preprostih načinih, kako lahko ugotovite, ali ste blokirani na večini platform za družabna omrežja, in nato potopili v posebne korake za vsako glavno aplikacijo.



Upoštevajte, da blokiranje ni isto kot to, da ga nekdo izključi, prezre ali prekliče. Blokiranje pomeni, da nimate več dostopa do njihovih profilov ali sredstev za stik s to osebo prek aplikacije - vključno z objavami, sporočili, seznami prijateljev ali klici.


Pogosti načini, kako ugotoviti, ali ste blokirani


Sharon van Donkelaar, generalna direktorica Expandi.io , SaaS za trženje LinkedIn s sedežem na Nizozemskem, je ponudil naslednje splošne pristope za ugotavljanje, ali ste bili blokirani:

  • Pri iskanju v profilu osebe ne najdete: Če ste opazili, da je dejavnost nekoga iz vašega vira padla, poskusite poiskati njen profil. Če jih z iskanjem ne najdete, je verjetno eden od dveh primerov: blokirali so vas ali onemogočili račun.
  • Ne morete več pošiljati neposrednih sporočil: Nikomur, ki vas je blokiral, ne boste mogli pošiljati neposrednih sporočil, vključno s poskusom komuniciranja iz prejšnjega pogovora v aplikaciji. Van Donkelaar pravi, da bo siv ali nadomeščen s sporočilom, da profil ni več v uporabi ali da se je spremenil. V tem primeru ste lahko stoodstotno zajamčeni, da so vas blokirali.

Posebni koraki za določanje, ali ste blokirani


Instagram

Po mnenju Hasnaina Khokhawale, strokovnjaka za socialne medije na spletnem mestu Hasnain Khokhawala, lahko na štiri načine ugotovite, ali vas je kdo blokiral na Instagramu. Technographx .

  • Poiščite osebo: Na glavni strani kliknite povečevalno steklo na spodnji strani navigacije. Iščite z uporabniškim imenom ali imenom računa. Če ga ne najdete, ste blokirani ali njegov račun deaktiviran.
  • Poglej profil: Če lahko poiščete profil uporabnika na strani nekoga drugega, kliknite njegov profil. Na njihovi strani ne boste mogli videti objav, ampak samo število objav osebe in njenih spremljevalcev. Če poskusite znova slediti osebi, vendar ne morete, vas Instagram obvesti, da ste blokirani.
  • Pošlji neposredno sporočilo: Na svoji glavni strani kliknite papirnato letalo v zgornjem desnem kotu. Poskusite osebi poslati neposredno sporočilo. Če se vam vrne napaka, ste bili blokirani ali njihov račun ni več aktiven.

Facebook



Če vas je nekdo blokiral na Facebooku, ga ne boste mogli najti v nobenem iskanju, ga označiti ali povabiti v skupino ali mu poslati sporočila, pravi Khokhawala. Obstaja nekaj načinov, kako nekoga poiskati na Facebooku:

  1. Med domačim virom, ko ste v aplikaciji, kliknite povečevalno steklo v zgornjem desnem kotu in nato poiščite osebo. Če lahko osebo vidite v razdelku Osebe, vendar je ni več na seznamu prijateljev, vas verjetno niso več spremljali. Če osebe sploh ne najdete, ste bili blokirani ali pa je izbrisala svoj račun.
  2. Če imate skupnega prijatelja z osebo, za katero sumite, da vas je blokirala, pojdite na Facebook stran tega prijatelja. Nato na seznamu prijateljev kliknite Prikaži vse prijatelje. Od tam lahko poiščete osebo in če ne najdete nobenih rezultatov, lahko potrdite strašni blok. Preden postanete nori in začnete zalezovati osebo na drugih družbenih omrežjih, lahko vedno vprašate skupnega prijatelja, ali domnevni blokator še vedno uporablja Facebook. Ne želite domnevati, da ste bili blokirani - morda je le, da je uporabnik izbrisal svoj račun.

Facebook Messenger

Če ste blokirani na Facebooku, boste blokirani tudi na Facebook Messengerju. Lahko ugotovite, ali je blok samo iz programa Messenger ali celotnega Facebooka, tako da sledite spodnjim korakom in nato ponovite zgornje korake.

  1. Odprite aplikacijo Facebook Messenger.
  2. Z gumbom za iskanje na vrhu poiščite osebo ali se pomaknite med klepeti in poiščite prejšnji pogovor.
  3. Pošljite osebi sporočilo.
  4. Če dobite nazaj sporočilo z napisom Sporočilo ni poslano: Ta oseba trenutno ne prejema sporočil, ste blokirani.

Twitter

Če ste bili blokirani na Twitterju, ne boste prejeli obvestila, vendar obstaja očiten način, kako to ugotoviti, pravi Khokhawala.

  1. Uporabite povečevalno steklo v spodnji vrstici za krmarjenje, da odprete iskanje.
  2. Poiščite osebo ali podjetje in pojdite na njihov profil na Twitterju.
  3. Če ste bili blokirani, bo prikazano sporočilo: Blokirali ste spremljanje @ in Twitter Handle in ogledovanje Tweetov @ (Twitter Handle). Nobenega njihovega tvita ne boste videli.

Tik Tok

Če vas nekdo blokira na TikTok, lahko samo pomeni, da vas preveč spoštujejo, da bi videli, kako se sinhronizirajo ali plešejo kot bedak. Če želite ugotoviti, ali ste blokirani, sledite tem korakom:

  1. Odprite aplikacijo.
  2. Kliknite gumb odkrivanja, da poiščete nekoga z natančnim uporabniškim imenom.
  3. Pojdite na zavihek Uporabniki.
  4. Če se ne pojavijo, ste blokirani ali njihov račun onemogočen.

Če vam uspe najti račun, za katerega menite, da vas je morda blokiral, obstaja še dva načina za potrditev vaše slutnje:

  • Profil ne prikazuje nobene vsebine, razen sporočila, v katerem piše: Videoposnetka ni mogoče gledati na podlagi nastavitev zasebnosti tega uporabnika.
  • Poskušate slediti osebi, vendar se prikaže napaka, ki pravi: Ne morete slediti temu računu zaradi nastavitev zasebnosti tega uporabnika.

LinkedIn



Podpora LinkedIn ponuja številne akcije, ki se bodo zgodile, če ste bili blokirani v omrežju (za seznam kliknite TUKAJ). Če želite ugotoviti, ali ste bili blokirani, se prijavite v LinkedIn in preverite naslednja področja. Če je odgovor na katero koli od teh vprašanj ne, ste blokirani.

  • Ali lahko najdete profil osebe?
  • Lahko osebi pošljete sporočilo?
  • Ali lahko z osebo vidite kakšno skupno vsebino?
  • Če ste od osebe dobili priporočila ali priporočila, ali še vedno obstajajo?

Razlogi za blokado na LinkedInu so običajno bolj povezani s poklicnim ali poklicnim napredovanjem kot z osebno težavo, zato je ne bi smeli jemati preveč.

Lahko tudi kopljete: